Cartografie · România

Liniile de noapte din București (2018)

Am fost și voi rămîne întotdeauna un pasionat și un susținător al transportului în comun de suprafață din București. De la prima mea călătorie cu troleibuzul (un DAC) a trecut ceva vreme și s-au schimbat foarte multe lucruri. Printre acestea, regia de transport a (re)introdus autobuzele de noapte, iar suptiscălitul a început să colecționeze hărți, iar apoi a învățat să le și facă.

Cartografia transportului în comun bucureștean nu a strălucit și doar tîrziu a ajuns să fie întrucîtva uniformizată. Acest lucru a dat naștere unor hărți experimentale, foarte jucăușe și unele chiar inedite, dar care nu au reușit să impună un standard în domeniu.

În aceeași sferă a experimentului se poate înscrie și harta noastră.
Inspirată tematic din materialele cartografice apărute imediat după Revoluție, ea încearcă o nouă perspectivă vizuală asupra liniilor de autobuze de noapte din București. Fără a da detalii precise, matematice, ea caută să arate extinderea acestei rețele de transport și să ilustreze, altfel decît de obicei, modul cum traseele autobuzelor se suprapun.

Din spate se aude că s-ar cuveni și o hartă funcțională, cu stații, etichete și informații suplimentare. Așa este; sperăm să o vedem curînd!

RATB Noapte 2018

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s