GIS / SIG și Informație Geografică

Google Maps și OpenStreetMap WMS în Global Mapper

Uitasem că Global Mapper poate descărca imagini din surse externe via servicii WMS (pentru cei care nu știu ce înseamnă, clic aici).  Această opțiune se poate dovedi extrem de utilă uneori.

OpenStreetMap

pentru OpenStreetMap, datele se pot descărca imediat, din categoria Worldwide Data.

– o alternativă recomandată este să folosiți datele vectoriale generate zilnic, pe care le găsiți ordonate pe state, în format *.osm sau *.shp, aici. Practic, puteți folosi tot ceea ce apare pe openstreetmap.org: drumuri, ape, clădiri, obiective, etc.

Google Maps

– imaginile Google Maps nu sunt disponibile pentru descărcare directă, întrucât acest lucru este împotriva termenilor companiei Google. Cu toate acestea, dacă aveți neapărată nevoie de imagini Google Maps, se poate folosi aplicația GoogleOzi (descărcați de aici). GoogleOzi permite descărcarea imaginilor de pe serverele Google și convertirea acestora în formate ce pot fi deschise de Global Mapper.

– pentru a realiza acest lucru, se navighează până la spațiul dorit, se alege rezoluția imaginii și apoi se apasă pe butonul Make!. După alegerea formatului și a locului de salvare, fișierul astfel creat se poate încărca (și folosi) în Global Mapper.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s